Veelgestelde vragen

Wat zijn muziekrechten?

Wanneer je als artiest een nummer schrijft, dan zit daar automatisch een auteursrecht op. Breng je dit nummer uit en wordt het door anderen gebruikt? Dan heb je recht op een vergoeding. Alle rechten die jij hebt als muzikant, schuilen onder de naam ‘muziekrecht’. 

Door het hebben van deze rechten verdienen artiesten geld wanneer hun muziek op de radio komt, in een commercial wordt gebruikt of wordt gestreamd op bijvoorbeeld Spotify. Denk ook aan online gebruik als Instagram en TikTok. 

Hoe worden deze vergoedingen berekend? Om een voorbeeld te geven; de radio betaalt per seconde. Wanneer dit €0,07 is en mijn nummer ‘Rather Be’ wordt afgespeeld zijn mijn inkomsten per keer rond de €15. Per keer.

Let op: muziekrechten zijn geen aandelen.  

Wat krijg ik wanneer ik een pakket koop?

Bij het kopen van een pakket word je eigenaar van muziekrechten. Dit betekent dat wanneer er op deze muziekrechten inkomsten binnenkomen bij Quinty’s Official B.V. jij een percentage krijgt uitbetaald. 

In het pakket zitten ook extra’s die oneindig geldig zijn, tot het op is. Zoals een strippenkaart van concertkaarten die je kunt inwisselen. Bijvoorbeeld voor een clubtour van mij of als ik over een paar jaar in de Ziggo Dome sta.

Vervolgens krijg je merchandise gift cards die starten vanaf €25 in het ‘kind’ pakket. Deze zijn geldig totdat het volledige bedrag is besteed. 

Daarnaast fun voor de lange termijn met de duur van muziekrechten. Een ondertekend echtheidscertificaat waarin duidelijk staat welke percentages rechten op jouw naam staan. 

Er is in april 2024 een VIP  party voor de community die vanaf het “sparkle” pakket ook een gast mee kunnen nemen.

Wanneer je besluit all-in te gaan en voor het VIP pakket te kiezen, dan zie ik jou eind 2024 in de premium sectie bij ‘Quinty’s Christmas’. 

Hoelang heb ik de rechten?

100+ jaar! De muziekrechten zijn van jou zolang ik leef en vervolgens nog 70 jaar na mijn dood. Dus als ik 91 word, is dat 140 jaar. 

Hoe ziet het rendement eruit?

Eén keer per jaar worden de rechten uitbetaald. Om een voorbeeld te geven → In ieder pakket zit mijn nummer ‘What do you see?’. In elk pakket is dit percentage 0,18%. 

Wanneer er (bijvoorbeeld) in 2025 €100.000 binnenkomt, krijgt elk communitylid €180 uitbetaald. Van alleen het nummer ‘what do you see?’. Elk pakket is anders, dus de verwachting is dat dit meer wordt wanneer je in een groter pakket investeert. 

En zo wordt er gerekend voor alle nummers. Daarnaast zijn wij transparant in wat er binnenkomt per nummer en wanneer dit wordt overgemaakt naar Quinty’s Official B.V. 

Leden van de community hebben altijd het recht om vragen te stellen over de inkomsten die binnenkomen vanuit de muziekrechten die zij gekocht hebben. Is ook niet meer dan logisch. 

In 2024 worden de pakketten voorzien van de nieuwe nummers. Jouw rechten gelden vanaf de eerste dag van de maand waarin je ze gekocht hebt. Is dit oktober? dan is dat 1 oktober enz. 

Gaan er nog kosten vanaf?

Alle inkomsten die binnenkomen op het muziekrecht worden uitbetaald aan de community middels de percentages die in jouw pakket zitten. Doordat niet alle muziekrechten te koop zijn, blijft hiervan een percentage over waarmee de kosten gedekt zullen worden. Dit heeft totaal geen invloed op het rendement van de community.

Dus: nogmaals de inkomsten zijn wat wordt uitbetaad(de omzet van het liedje). Hier gaan geen kosten vanaf. Daarnaast zullen wij hier transparant in zijn.

 

Hoe word ik uitbetaald?

Geen zorgen je hoeft je niet in te gaan schrijven bij een bepaalde organisatie. Ik ben jouw tussenpersoon. Jij hoeft alleen op de dag van uitbetaling je betalingsapp te refreshen. 😉

Bij mij komt er op mijn muziekrecht geld binnen vanuit organisaties als Buma/Stemra en Sena. Vervolgens betaal ik de bepaalde percentages van dat bedrag uit naar jouw bankrekening.

Daarnaast ontvang je ook een overzicht met wat er precies van welk nummer is binnengekomen.

Doe je dit alleen?

Naast mij staat mijn zakenpartner Ellen van der Geest. Sidenote; ze is ook mijn moeder. 

Ellen is rasondernemer en ook investeerder. Door haar is dit plan ontstaan en zij heeft ervoor gezorgd dat ik 100% eigenaar ben gebleven van mijn muziekrechten. 

Binnenkort start de eerste VA (virtual assistant). Zij gaat ons ondersteunen in de klantenservice en de backoffice.

Wanneer genoeg liquide middelen binnen zijn, gaan we mensen zoeken voor het bijhouden van de website en bekijken wat verder nodig is voor de groei. Dit communiceren wij allemaal binnen de community. 

Wat is de exclusiviteit van de community?

Er is in de toekomst geen mogelijkheid om toch nog in de community te komen. 

Wanneer je onderdeel wilt zijn van de Q-munity dan moet je nu in stappen. Wanneer alle pakketten verkocht zijn, sluit de community en is deze exclusief voor de mensen die een pakket gekocht hebben. 

Dat zijn de eerste 500 mensen met het vertrouwen in Quinty’s carrière en dat is speciaal. Dit zal daarom ook altijd speciaal blijven. 

Hoe moet ik de community voor me zien?

De community, oftewel de Q-munity, bestaat uit alle investeerders die een pakket hebben gekocht. Deze Q-munity is volledig gesloten en exclusief.

Als lid van de Q-munity, is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de telegram groep. Daar zullen kiekjes, behind the scenes en nieuwtjes als eerste in gedeeld worden.

Iedere maand nemen we een podcast op waarin wij leuke updates, nieuwe plannen aankondigen en terugkijken op de vorige maand. 

Mijn Q-munity staat vooraan. Voor nieuwe projecten of problemen die opgelost moeten worden, zal ik altijd eerst kijken of er iemand in mijn community daar iets voor kan betekenen.

Wat zijn de plannen voor 2024?

Het stopt niet bij de verkoop van mijn rechten. Er zal altijd ontwikkeld blijven worden en mensen die een pakket kopen zullen hier ook altijd voorrang op hebben. 

In 2024 worden er 4 nummers opgenomen en uitgebracht, inclusief een nummer met een bekende Nederlandse artiest/band. Daarin wordt de community meegenomen in het hele proces van schrijven tot uitbrengen. Exclusieve behind the scenes, feitjes en info over wat er echt gebeurd, maar vooral het plezier en enthousiasme dat hierbij komt kijken. 

In 2024 vindt ook het exclusieve VIP feest voor de Q-munity plaats en in december ‘Quinty’s Christmas.’

 

Voor specifieke vragen of andere opmerkingen kun je een mail sturen naar quinty@quintyofficial.com